| 1. |
What type of solid is sodium chloride ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 2. |
The melting points of ionic solids are
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 3. |
What type of solid is quartz ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 4. |
What type of crystal structure is of silver metal ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 5. |
What is the percentage packing efficiency of simple cube ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 6. |
How many times is the number of octahedral voids as compared to tetrahedral voids ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 7. |
What is the number of atoms in the unit cell of body centred cube ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 8. |
What is the number of atoms in face centred cube ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 9. |
In which of the following compounds Schottky defect is present ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 10. |
In which of the following compounds Frenkel defect is present ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |