| 101. |
Which of the following reaction will be fastest ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 102. |
For a gaseous reaction, , . If volume of the reaction (system) is quickly reduced 4 times, what will be the effect on its rate ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 103. |
Which of the following statements is correct for a second order reaction ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 104. |
For an unknown reaction, . What is its order of reaction ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 105. |
What is the relation between the concentration of reactant and the unit of rate constant K ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 106. |
Which of the following statements is wrong with respect to order or reaction ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 107. |
How much time is required for completion of a zero order reaction ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 108. |
If order of reaction with respect to the reactant A is 2, then _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 109. |
The rate of a first-order reaction is 0.04 mol l-1s-1 at 10 seconds and 0.03 mol l-1s-1 at 20 seconds after initation of the reaction. The half life period of the reaction is
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 110. |
The decomposition of phosphine ( pH3) on tungsten at low pressure is a first-order reaction. it is because the.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |