| 11. |
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 12. |
Which of the following statements is incorrect for Arrhenius rate constant equation ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 13. |
Which of the following statements is incorrect regarding order of reaction and molecularity ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 14. |
For which elementary reactions, the order of reaction and molecularity will be same ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 15. |
Which of the following mathematical relations is correct ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 16. |
What is indicated by negative sign before the term of reaction rate ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 17. |
If temperature of the reaction is increased from 300 to 310 K, the value of rate constant is almost doubled because _____
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 18. |
The reactions having very high values of energy of activation are generally _____
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 19. |
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 20. |
For which reaction the collision theory is generally more satisfactory ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |