| 81. |
The minimum amount of the electrolyte required for complete coagulation of colloid is _____
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 82. |
By which test type of emulsion is decided ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 83. |
The work of zymase is _____
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 84. |
The surface tension of lyophilic sol is ______
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 85. |
Purification of blood is carried out by
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 86. |
Which of the following is used as solid adsorbent in adsorption chromatography ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 87. |
At isoelectric point the colloid _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 88. |
Which of the following gases will adsorbed less on solid adsorbent ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 89. |
Which of the following is not used as an adsorbent ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 90. |
Which of the following phenomenon is opposite to the phenomenon of adsorption ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |