| 91. |
What is the value of intercept in the graph of against log p ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 92. |
Which of the following is correct with respect to adsorption ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 93. |
Which of the following situations is not suitable for physical adsorption ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 94. |
What is the name of the phenomenon in which absorption and adsorption occur simultaneously ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 95. |
If in a solution of dye, powder of activated charcoal is added, the intensity of the colour decreases because of _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 96. |
Which type of process in adsorption ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 97. |
On which if the following factors does the adsorption of gas on solid adsorbent not depend ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 98. |
Which of the following phenomena is physical adsorption ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 99. |
Which of the following gaseous molecule possesses high physiosorption enthalpy ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 100. |
Specific area is the available surface area for _____ of adsorbent
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |