| 81. |
Experimental value of magnetic moment for a complex containing Mn2+ to 5.96 BM. This indicates that _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 82. |
An oxide of manganese possesses magnetic moment equal to 4.9 BM. Determine the oxide.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 83. |
From TiF62-, CoF63-, Cu2Cl2 and NiCl42-, select the colourless pair.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 84. |
Which of the following ions has highest ionization enthalpy ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 85. |
Which statement is not suitable for interstitial compounds ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 86. |
State the component element of German silver alloy.
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 87. |
State the percentage of Cr in stainless steel.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 88. |
State the percentage of carbon in medium carbon steel ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 89. |
Which of the following alloys has maximum proportion of Ni ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 90. |
Which of the following alloys is used in electric furnace ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |