| 21. |
With which metal transition metals can not form alloys ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 22. |
Which ion of the following contains minimum magnetic moment ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 23. |
Which ion contains maximum electron pair in 3d-orbital ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 24. |
General hydrides of Lanthanide series are of which type ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 25. |
Which alloy is used in pandulum of clock ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 26. |
Name the series of the elements whose 4d orbital is incompletely filled by electrons.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 27. |
Which transition element from the following reacts very slow as reducing agent ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 28. |
What is the colourof [Co(NH3)6]3+ ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 29. |
Which inner transition compounds are used in the following ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 30. |
The difference between two atomic radii should not be more than_____to from an alloy.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |