| 41. |
Which of the following ion is coloured in water ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 42. |
Which is paramagnetic from the following ? Fe2+,Zn0,Hg2+,Ti+4
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 43. |
Which compound is not possible of Titanium (z=22) ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 44. |
Which of the following elements is of d- block even then it is not transition element ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 45. |
The aqueous solution of which of the following ions is green coloured ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 46. |
Which of the following ions in its aqueous solution possesses the value of magnetic moment as 3.87 ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 47. |
What is the oxidation state of V in vanadates ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 48. |
Which of the following metals form complex in zero oxidation state ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 49. |
What is the general electronic configuration of actinide series ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 50. |
State the number of unpaired electrons in Ni2+ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |