| 151. |
Which of the following alloys is useful in preparation of stones of gas lighter ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 152. |
Select the pair having highest oxidation states in its metallic compounds/ions.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 153. |
In which ion is d-d transition observed ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 154. |
Which of the following is the alloy of iron ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 155. |
Which of the following compounds of transition elements is used in dry cell ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 156. |
Which of the following elements is radioactive ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 157. |
What is the general electronic configuration of actinide series ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 158. |
Which of the following statements is incorrect ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |