| 91. |
Which of the following alloys is used to make pendulums in clocks ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 92. |
Which of the following ions has the same value of magnetic moment as Co3+ has ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 93. |
Percentage proportion in 18 carat gold is _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 94. |
State the percentage proportion of component metals in the alloy which possesses wonderful property of memory.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 95. |
An alloy of which of the following metals is used in filling the cavity in the tooth ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 96. |
Which of the following mixtures of metals cannot form alloy ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 97. |
Which of the following oxides of chromium is amphoteric ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 98. |
Which stable inert oxide layer is formed on the surface of chromium ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 99. |
To what is MnO4- reduced when pH > 7 ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 100. |
Select the use of potassium dichromate.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |