| 141. |
Which of the following alloys is useful in riveting work ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 142. |
What is the colour of crystals of potassium dichromate ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 143. |
Which of the following compounds is useful in leather industry ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 144. |
Chromic acid means _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 145. |
Which of the following elements are included in lanthanide series ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 146. |
How many elements are included in lanthanide series and actinide series respectively ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 147. |
in 5d - orbital of which elements of lanthanide series electrons are filled ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 148. |
What is general electronic configuration of elements of actinide series ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 149. |
Which of the following statements is correct ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 150. |
What effect is observed in Ln2O3 type oxides if we move from left to right in periodic table ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |