| 241. |
The side of an equilateral triangle increase at 2 cm/sec. When the length of the side is 10 cm, the rate at which area increases is _____ cm2/sec.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 242. |
The point _____ at which normal to the curve is parallel to X - axis.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 243. |
The point on the curve xy2 = 1 that is nearest to the origin is _____.
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 244. |
The equation of the tangent to the curve y = (1 + x)y + sin-1(sin2x) at x = 0 is _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 245. |
If f(x) = 3x4 + 4x3 - 12x2 + 12, then f(x) is _____ function.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 246. |
A man of height 2 m walks away from electric pole at the speed of 6 km/hour. The rate at which the length of shadow increases is _____ km/hour.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 247. |
A spotlight on the ground shines on a wall 12 m away from the light. If a man of height 2 m walks away from the spotlight towards the wall at a speed of m/sec, then the rate at which the length of his shadow on the wall is decreasing at the instant when he is 8 m from the wall is _____ m/sec.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 248. |
A spherical iron ball of radius 10 cm coated with a layer of ice of uniform thickness melts at a rate of 100π cm3/min. The rate at which the thickness of ice decreases when the thickness of ice is 5 cm is _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 249. |
If y = 4x - 5 is a tangent to the curve y2 = px3 + q at (2, 3), then _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 250. |
The function f(x) = 2x3 - 15x2 + 36x + 4 has local maximum at _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |