| 31. |
The values of KH for O2, N2 and He are respectively 1.8 × 10-4 bar-1, 4.48 × 10-4 bar-1 and 6.8 × 10-4 bar-1. Hence, the order of their solubility in water will be _____ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 32. |
Which of the following is not an example of substitutional solid solution ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 33. |
What are the component elements present in bronze ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 34. |
On which of the following do colligative properties depend ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 35. |
Which of the following is/are the methods (s) of determining the molecular mass ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 36. |
Which of the following pairs cannot form an ideal solution ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 37. |
Benzene (A) and toluene (B) form an ideal solution. Which of the following formulas are wrong ?
(p° indicates partial vapour pressure of pure solvent)
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 38. |
Which of the following is a solution ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 39. |
Pickup the correct formula of potash alum.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 40. |
Which of the following is more soluble in water ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |